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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  14/01/2014
Data da última atualização:  20/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FERNANDES JÚNIOR, G. A.; LOBO, R. N. B.; MADRUGA, M. S.; LOBO, A. M. B. O.; VIEIRA, L. da S.; FACO, O.
Afiliação:  Universidade Estadual Paulista - Jaboticabal, SP, Brasil; RAIMUNDO NONATO BRAGA LOBO, CNPC; ANA MARIA BEZERRA OLIVEIRA LOBO, CNPC; LUIZ DA SILVA VIEIRA, CNPC; OLIVARDO FACO, CNPC.
Título:  Genotype effect on carcass and meat quality of lambs finished in irrigated pastures in the semiarid Northeastern Brazil.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 65, n. 4, p. 1208-1216, 2013.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S0102-09352013000400037
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The aim of this study was to compare four genetic groups of sheep on the carcass and meat quality traits. Thirty-three contemporary and unrelated male lambs, all of single birth were used in the experiment, being thirteen from the Santa Inês (SI) breed, seven from the Brazilian Somali breed (BS), six from the Morada Nova (MN) breed and seven from the ½ Dorper - ½ Morada Nova (F1) crossbreed. The genotypes SI, BS and F1 presented similar performances in relation to hot and cold carcass weights, which values were 10.76±0.53kg and 10.46±0.52kg for SI, 9.20±0.73kg and 8.99±0.71kg for BS, and 9.35±0.73kg and 9.13±0.71kg for F1, respectively. The BS had a better hot carcass yield (47.10±0.88%) and cold carcass yield (46.00±0.87%). Better carcass conformation was observed in SI and F1 (2.73±0.12 and 2.50±0.17, respectively) while the BS presented a better finishing (3.29±0.20). The average for the rib eye area (REA) was 9.94±0.49cm2, 8.66±0.67cm2, 7.18±0.72cm2 and 9.8±0.67cm2, and for the carcass compactness index (CCI) it was 0.17±0.01kg/cm, 0.17±0.01kg/cm, 0.11±0.01kg/cm and 0.16±0,01kg/cm, for SI, SB, MN and F1, respectively. There were no significant differences between SI, BS and F1 regarding REA and CCI. Although, in general, the MN presented a relatively lower performance than the other genotypes, this breed had similar carcass yields and fat thickness when compared to SI and F1 and similar conformation and REA in comparison to the BS. Regarding meat quality, no di... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carcass yields; Commercial cuts; Cortes comerciais; Força de cisalhamento; Irrigated grass; Pastagem irrigada; Rendimento de carcaça; Shear force.
Thesagro:  Carcaça; Carne; Confinamento; Cordeiro; Genótipo; Ovino; Qualidade; Terminação.
Thesaurus Nal:  Lamb meat; Mutton; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95240/1/api-Genotype-effect-on-carcass-and-meat.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27850 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoGOUVEIA, E. M. F.; SILVA, I. S.; NAKAZATO, G.; ONSELEM, V. J. V.; CORRÊA, R. A. C.; ARAUJO, F. R.; CHANG, M. R. Action of phosphorylated mannanoligosaccharides on immune and hematological responses and fecal consistency of dogs experimentally infected with enteropathogenic Escherichia coli strains. Brazilian Journal of Microbiology, v. 44, n. 2, 499-504 (2013)
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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2.Imagem marcado/desmarcadoDIB, H. X.; OLIVEIRA, D. G. L. de; OLIVEIRA, C. F. R. de; TAVEIRA, G. B.; MELLO, E. de O.; VERBISCK, N. V.; CHANG, M. R.; CORRÊA JUNIOR, D.; GOMES, V. M.; MACEDO, M. L. R. Biochemical characterization of a Kunitz inhibitor from Inga edulis seeds with antifungal activity against Candida spp. Archives of Microbiology, v. 201, n. 2, p. 223?233, March 2019
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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3.Imagem marcado/desmarcadoGOUVEIA, E. M. F.; SILVA, I. S.; NAKAZATO, G.; ARAUJO, F. R.; CHANG, M. R. Experimental infection with enteropathogenic Escherichia coli identified by PCR using enteric-coated capsules in boxer pups. Acta Cirúrgica Brasileira, v.26, n.2, p. 144-148, abr. 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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4.Imagem marcado/desmarcadoXAVIER, P. C. N.; CHANG, M. R.; PAULA, C. R.; MATSUMOTO, F. E.; ASENSI, M. D.; MATOS, M. de F. C.; ANDREOTTI, R. Molecular characterization of Candida spp. isolates from patients with bloodstream infections. Revista da Sociedade Brasileira de Medicina Tropical, Uberaba. MG, v. 46, n.6 nov./dez. 2013. p.786-787.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
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